Goteo

Goteo #284: Suport mutu per afrontar la complexitat

🧐 Fa més de dos segles, el pensador rus Piotr Kropotkin va proposar una visió completament alternativa a l'encara establerta, que prioritza la competència com a motor principal de l'evolució i la societat. El teòric va argumentar que la cooperació i la solidaritat eren forces elementals tant en el món animal com en l'humà, de manera que existeixen més oportunitats de sobreviure a través de l'ajuda mútua que de manera individual.

📬 I per què t'expliquem això? Perquè malgrat viure en un món marcat per desafiaments cada vegada més complexos, la teoria del suport mutu continua vigent avui dia. Com a prova d'això, et presentem en aquest butlletí tres campanyes que posseeixen com a objectiu comú construir un present on la col·laboració i la solidaritat siguin els pilars fonamentals de la societat. Queda't que t'ho expliquem tot!

Caja de Resistencia de la plantilla de CC.OO. en Vitrasa

🛠 Comencem amb la campanya llançada per la Secció Sindical de Comissions Obreres per a fer costat econòmicament als treballadors en vaga de l'empresa Vitrasa. Amb tres augments en els preus dels bitllets en els últims tres anys i salaris congelats, la situació és crítica i requereixen d'ajuda urgentment.

✊🏼 L'objectiu de la campanya és dotar als treballadors d'una caixa de resistència per a sostenir la lluita en curs i negociar un acord just amb l'empresa i l'Ajuntament de Vigo. Tots els diners recaptats es destinarà a mantenir unes condicions de vida dignes per a les famílies afectades.

💰 La vaga no és un capritx, sinó una resposta als intents de l'empresa d'augmentar els seus beneficis a costa de les treballadores. Si vols donar suport a la causa i permetre que els treballadors continuïn lluitant per condicions laborals justes, pots fer-ho en: goteo.cc/cajaresistencia

Espai cooperatiu per a l'impuls de l'Economia Social i Solidària a Castelló

📢 Tu també creus que un altre tipus d'economia és possible? Penses que la intercooperació és clau per a aconseguir la transició ecosocial?

🎯 Si sospites que l'economia social i solidària és una alternativa real al model de producció capitalista, estàs en el lloc adequat per a conèixer més sobre el nou espai cooperatiu que volen dissenyar a Castelló. Aquest lloc pretén ser un lloc de trobada de múltiples entitats associades, i l'objectiu principal de les quals és crear un lloc de treball col·laboratiu on es comparteixin recursos i s'explorin les possibilitats d'associació entre organitzacions.

👉🏼 Si vols contribuir a fer realitat un projecte que aspira a ser un motor de canvi cap a una economia més democràtica i solidària, pots revisar les interessants recompenses que ofereixen en: goteo.cc/coopess

La Comuna, un centro cultural socialista en Zaragoza

🗣 La Comuna és un nou centre cultural socialista a Saragossa. L'espai, de més de 70 metres quadrats, servirà per a realitzar diverses activitats com a xerrades, conferències, reunions, i presentacions de llibres, amb l'objectiu de fomentar el debat.

🏠 La iniciativa és impulsada per Esquerra Diari, Pa i Roses, Contracorrent, i el Corrent de Revolucionària de Treballadors i Treballadores (CRT), juntament amb independents que s'han unit per a llançar la campanya i poder finançar els arranjaments i l'equipament necessari del local.

🤗 Ajuda a crear un espai obert a joves, dones, migrants, treballadors i dissidències, per a incentivar la participació i el suport de la comunitat en goteo.cc/comunazrg

Última oportunitat per a apuntar-te al curs gratuït de micromecenatge per al sector cultural!##

Des de Creatif Academy convidem a col·lectius, organitzacions i persones que busquin finançar els seus projectes relacionats amb el sector cultural, al fet que assisteixin al taller gratuït sobre micromecenatge que comença el dia 3 d'abril.

Amb la finalitat d'estendre l'eina del micromecenatge als espais organitzats, facilitarem una formació, en línia i gratuïta, on donarem a conèixer els beneficis del finançament col·lectiu com a alternativa financera, ètica i participativa per a l'impuls i continuïtat d'iniciatives amb compromís social. Apunta't aquí

L'objectiu és que al final de la sessió comptis amb les bases per a començar a crear la teva pròpia campanya de micromecenatge i aconsegueixis entendre alguns conceptes bàsics sobre com dissenyar estratègies de comunicació per a les seves campanyes.

A més, convidem als projectes participants al fet que es presentin i poder publicar les campanyes en Goteo 😉 Les companyes de SmartIB ja s'han apuntat, a quines esperes tu? Tenim diferents horaris per a adaptar-nos a les teves necessitats, no hi ha excusa!

I tu?

😙 Creus que el micromecenatge no es coneix prou en la teva comunitat o en la teva organització? Dona'ns suport perquè puguem continuar divulgant el nostre coneixement entre iniciatives que necessiten finançar-se i donar-li un impuls important a la seva transició digital.

🙌 Tria la recompensa en la nostra campanya #Síguenoslacorriente i podràs sol·licitar una sessió digital de 2 hores per a introduir el micromecenatge en la teva comunitat.

Ens veiem en el pròxim butlletí! 😜

Fins aquí arribem. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a continuar caminant cap a la societat de totes i per a totes a la qual ens anem acostant, a poc a poc. Fins a la pròxima!

Para que podamos seguir ayudando a que más y más iniciativas cívicas salgan adelante

DONA A FUNDACIÓN GOTEO

Dalgunos proyeutos de nueso

La Comuna, un centro cultural socialista en Zaragoza La Comuna, un centro cultural socialista en Zaragoza

Por: La Comuna

Participación ciudadana

Ayúdanos a reformar y equipar La Comuna, un nuevo centro cultural socialista en Zaragoza

€ 1.465 conseguido


11 díes Queden

 
Espai cooperatiu per a l'impuls de l'Economia Social i Solidària a Castelló Espai cooperatiu per a l'impuls de l'Economia Social i Solidària a Castelló

Por: Transversal Coop.V.

Generar empleo

Fem possible el primer espai amb vocació comunitària per a INTERCOOPERAR i impulsar noves iniciatives econòmiques transformadores a Castelló

€ 16.270 conseguido


8 díes Queden

Caja de Resistencia de la plantilla de CC.OO. en Vitrasa Caja de Resistencia de la plantilla de CC.OO. en Vitrasa

Por: Metropolis.coop

Solidario

Ayuda a las más de 80 familias del personal de CC.OO. en Vitrasa para seguir con la lucha

€ 6.980 conseguido


33 díes Queden

 

VER MÁS PROYECTOS

Telegram Twitter Facebook Instagram

Una iniciativa de:

Fundación Goteo