Goteo

Goteo #217: Dones 💜🖤🤍

💜 El 6 de març de 2020, pocs dies abans que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés que el coronavirus era una pandèmia, tres investigadores britàniques -Clare Wenham, Julia Smith i Rosemary Morgan publicaven a la revista científica The Lancet un estudi titulat COVID-19: els impactes del brot en el gènere.

🖤 Les seves pitjors prediccions s'han complert a dia d'avui: la pandèmia ha aguditzat la desigualtat de gènere i la feminització de la pobresa, perjudicant especialment a les treballadores essencials, com indica la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAVE), on recull que del personal sanitari contagiat per COVID-19, un 76,2% són dones, enfront d'un 23,8% d'homes.

🤍Així, tota reivindicació del 8M passat a aquest del 2021 no només segueix vigent, sinó que ve reforçada amb encara més dades. Hem de seguir endavant. Per les que van ser. Per les que són. Per les que seran. Som Feministes 👩🔬👩‍💼👩‍🌾👩🔧👩🏭👷💻👩🏫👩🚀 Som imparables.

📬 En aquest butlletí, a través de tres iniciatives que considerem complementàries, et convidem a seguir treballant unides des dels feminismes, l'ecologisme i l'antiracisme, especialment en la defensa de les companyes doblement discriminades, a enfortir la salut de les dones trans a través de l'estudi de les cirurgies de neovagina i a seguir impulsant una nova educació en la primera infància on hi capiguem totes.

Jornaleres de Huelva 🏭

🍓 Davant el total abandó que pateixen les jornaleres per part dels agents que haurien de vetllar pels seus drets, davant la insostenible situació a la qual s'enfronten en els talls i davant les duríssimes condicions de vida a què els sotmet el seu sector, les companyes s'han organitzat per crear Jornaleres de Huelva en Lluita. Treballen unides des dels feminismes, l'ecologisme i l'antiracisme, decidides a acabar amb dècades de precarietat i opressió.

🛠 Una part imprescindible del seu treball és la mediació sindical, l'assessoria i el suport jurídic. Així que per poder recopilar les denúncies, anar als talls a informar de drets (laborals, socials i d'accés a la salut), denunciar els abusos davant Inspecció de Treball i els tribunals ... cal comptar com a mínim amb una companya alliberada i també amb traducció.

👉 Si tu també veus necessari que aquesta lluita segueixi endavant en les millors condicions, entra i col·labora amb Jornaleres de Huelva en Lluita.

Transbiome 🏥

🏥 La salut de les persones transgènere sovint es descuida en la medicina i la investigació. Aquest projecte té com a objectiu canviar això.

💁 Moltes dones trans tenen un nou òrgan: la neovagina. Les cirurgies de neovagina s'han realitzat durant més de 60 anys, i la neovagina és fonamentalment diferent de la vagina de les dones cis. És un òrgan amb necessitats de salut reals i importants! Pot infectar o patir un entorn microbià insalubre.

🦾 Transbiome té com a objectiu realitzar un estudi pilot que ajudi a mapejar la diversitat microbiana que es troba en les neovaginas de dones trans.

🤍 T'animem a saber més i participar a Transbiome.

Espiral Educativa 🏫

👧 Aquesta cooperativa educativa sorgeix de l'experiència de prop de 2 dècades de les persones que en formen part, aprenent de diferents escoles i experimentant i implementant diferents metodologies i tècniques educatives.

✊ Els educadors i educadores de L'Espiral Educativa no donen el salt al cooperativisme per casualitat, sinó que ho fan de manera conscient amb la convicció que és un dels camins més importants que ha d'emprendre la societat civil per revertir els valors d'individualisme, competitivitat i insolidaritat que emanen del sistema econòmic actual i que tanta desigualtat i patiment estan ocasionant.

🌬 A causa de les noves necessitats sanitàries de la pandèmia els és imprescindible reformar les seves instal·lacions per millorar la ventilació de les aules.

😉 Descobreix tot el que han fet i volen seguir fent amb la teva ajuda a Espiral Educativa.

Passats, presents i futurs esdeveniments! 🏫

▶️ Creies que després del fantàstic esdeveniment del Rellançament Crowdcoop ja no et parlaríem més d'això? Doncs gairebé, gairebé! Si el vas veure, moltes gràcies per seguir-nos 😊. Si te'l vas perdre, en aquest article podràs gaudir la gravació íntegra de l'esdeveniment. Spoiler: va sortir ben rodó i hi va haver xerrades molt interessants.

⏩ Què ha començat just aquesta setmana? Doncs la convocatòria "Matchfunding Arrela't"! Ja disposem de 6 iniciatives de l'Alt Pirineu i Aran que van començar la seva aventura aquest dimarts 2 de març i disposaran de duplicació de les aportacions rebudes fins als 4.000 € per projecte. Descobreix-les aquí per empapar-te de la seva vitalitat i amor per la terra.

⏭ I acabem amb vista al futur, ja que la nostra companya Chiara intervindrà aquest dijous 4 de març a LIFE Platform Meeting per parlar de la promoció de finançament cívic en projectes de conservació de la natura. Ho organitza Natura 2000, la xarxa d'àrees protegides més gran del món, amb l'objectiu d'administrar de manera funcional i coherent la biodiversitat. Seran dos dies d'aportacions molt poderoses i et recomanem donar-li un cop d'ull. Nosaltres parlem a les 11:45 i podràs escoltar-nos aquí.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Para que podamos seguir ayudando a que más y más iniciativas cívicas salgan adelante

DONA A FUNDACIÓN GOTEO

Dalgunos proyeutos de nueso

SEMILLAS. Somos la regeneración SEMILLAS. Somos la regeneración

Por: Cristina Camarena

Crear cultura

SEMILLAS es un libro monográfico sobre cultura regenerativa y vida sostenible. En castellano y catalán

€ 7.311 conseguido


29 díes Queden

 
Obrador SIN GLUTEN de pasta fresca Obrador SIN GLUTEN de pasta fresca

Por: La Nonna Antonella

Salud y Cuidados

Ayúdanos a financiar un sueño, un obrador de pasta fresca, artesanal y sin gluten.

€ 4.350 conseguido


23 díes Queden

HONU SuperBlends - Zumos sostenibles HONU SuperBlends - Zumos sostenibles

Por: HONU SuperBlends

Salud y Cuidados

Zumos sostenibles en polvo de frutas y verduras ecológicas y proteínas sin azúcares ni conservantes para potenciar tu salud.

€ 1.941 conseguido


5 díes Queden

 
L'Alter de Vorasenda L'Alter de Vorasenda

Por: Vorasenda

Desarrollo agrorural

Un espai agrodinàmic a l'Horta Nord de València

€ 5.649 conseguido


26 díes Queden

VER MÁS PROYECTOS

Telegram Twitter Facebook Instagram