Verema Solidària 2017 - Octubre

Imagen de cabecera
Ver videu
 • Ubicación Celler Cooperatiu d'Espolla, L'Alt Empordà, Espolla - Catalunya
Financióse'l 30 / 10 / 2017
¡Cofinancióse!
Consiguióse
€ 2.897
Mínimu
€ 300
Óptimu
€ 1.300
17 Cofinanciadores
 • Aportando € 15

  AMPOLLA DEL VI COLLITA DE LA VEREMA SOLIDÀRIA DEL CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA

  Durant aquest mes de setembre collirem el raïm amb què es faran els vins de la Verema Solidària 2017. Tu podràs tenir la teva ampolla VS2017 del Celler Cooperatiu d’Espolla, fet amb el raïm que tindràs a les teves mans el 30-S + finançaràs els projectes socials i la formació d'enguany + rebràs el vídeo resum i els resultats que hem aconseguit junts.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 20

  FILA ZERO DE LA VEREMA SOLIDÀRIA

  Col·labora amb 15€, 30€, 50€, més, menys, el que puguis! Estaràs finançant dos projectes que permetran als joves amb discapacitat intel·lectual tenir més oportunitats d'integrar-se a l'empresa ordinària, i a la gent gran amb la mateixa discapacitat afrontar la vellesa amb la qualitat de vida que mereixem tots. Aquests recursos ens permetran oferir una formació en captació de fons gratuita a les entitats socials de les comarques incloses a la DO Penedès i a la DO Empordà i del Gironès. T'afegirem en els agraiments web.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 35

  PARTICIPACIÓ INDIVIDUAL A LA VEREMA SOLIDÀRIA DEL CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA

  Col·labora amb 35€ i gaudiràs l'experiència de collir a mà el raïm amb que es farà un dels vins de Verema Solidària, visitant la vinya guiat per experts + dinar a l’aire lliure + finançar els projectes socials per a persones amb discapacitat intel·lectual i la formació a entitats socials d'enguany + Rebràs el vídeo resum i resultats del que aconseguim junts.

  > 08 Cofinanciadores
 • Aportando € 36

  LOT 3 AMPOLLES VI COLLITA DE LA VEREMA SOLIDÀRIA DEL CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA

  Per a la família, per regalar o per gaudir-ho tot tú, et garanteixes tres ampolles VS2017 Celler Cooperatiu d’Espolla que estaran a punt la primavera vinent + finançaràs els projectes socials i la formació d'enguany + vídeo resum i resultats que hem aconseguit junts.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 45

  LOT DELS VINS DE VEREMA SOLIDÀRIA 2017 (4 ampolles, una unitat de cada celler)

  Durant aquest mes de setembre collirem el raïm amb què es faran els vins de la Verema Solidària 2017. Tindràs una ampolla de cada celler + finançaràs els projectes socials i la formació d'enguany + rebràs el vídeo resum i els resultats que hem aconseguit junts.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 50

  EXPERIÈNCIA DE VEREMA A CELLER COOPERATIU D'ESPOLLA + AMPOLLA DE VI DE COLLITA SOLIDÀRIA

  Col·labora amb 50€ i gaudiràs l'experiència de collir el raïm amb que es farà el teu vi de la Verema Solidària i de visitar la vinya guiat per experts + trobada amb les entitats beneficiàries + dinar a l’aire lliure. Estaràs finançant els projectes socials i la formació d'enguany. Rebràs el vídeo resum i resultats que aconseguim junts + invitació a la presentació del vi de VS a la primavera del 2018 i la teva ampolla de tiratge limitat.

  > 04 Cofinanciadores
 • Aportando € 80

  TAST MARIDATGE EXCLUSIU AMB JOSEP ROCA, SOMMELIER, CAP DE SALA I COFUNDADOR DEL RESTAURANT 3*** Michelin EL CELLER DE CAN ROCA

  A la primavera del 2018, el 15 de maig: Accés exclusiu al tast maridatge ofert per en Josep Roca, sommelier en cap del restaurant El Celler de Can Roca, 3*** Michelin, Millor restaurant del món 2013 i 2015. En Josep Roca és considerat un dels millors sommeliers del món, amb sentits extraordinaris per crear harmonies entre cuina i vi. A la sessió, que es farà a l'Espai Mas Marroch (Girona), Espai d’esdeveniments dels germans Roca, podràs tastar tots els vins de Verema Solidària: els quatre del 2017 i el del 2016. APUNTA'T si vols ser un/a dels afortunats que podran gaudir d'aquesta experiència + finançar els projectes socials i la formació d'enguany + rebre vídeo resum i resultats del micromecenatge.

  > 03 Cofinanciadores
 • Aportando € 90

  EXPERIÈNCIA DE VEREMA EN FAMÍLIA A CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA

  Dos adults i els menors de 12 anys exclusivament de la unitat familiar. Accés a una Verema Solidària el 30-S consistent en: collita de raïm + visita a vinya + trobada amb entitats beneficiàries de l'acció + dinar al camp. Estaràs finançant els projectes socials escollits enguany i la formació a entitats del territori + Rebràs vídeo resum i resultats del que aconseguim junts. Només els adults rebran tisores; seran responsables de l'ús que en puguin fer els menors. Dinar per a tots.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 100

  VEREMA FAMÍLIA PLUS A CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA

  Experiència de Verema Solidària en família per a dos adults i els menors de 12 anys de la unitat familiar, exclusivament. Els adults rebran kit de veremador i seran responsables dels menors, compartint tisores de poda. Dinar per a tots + 1 ampolla del vi de la teva Verema Solidària.

  > 00 Cofinanciadores
 • Aportando € 101

  VEREMA + AMPOLLA VI DE COLLITA SOLIDÀRIA DE CELLER COOPERATIU D’ESPOLLA + TAST MARIDATGE EXCLUSIU AMB JOSEP ROCA, SOMMELIER, CAP DE SALA I COFUNDADOR DEL RESTAURANT 3*** Michelin EL CELLER DE CAN ROCA

  Gaudeix de l'experiència 360º de Verema Solidària: jornada a vinya amb dinar a l'aire lliure al setembre i, a la primavera vinent, tast maridat exclusiu ofert per en Josep Roca, sommelier en cap del restaurant El Celler de Can Roca, Millor restaurant del món 2013 i 2015. A la sessió, que es farà a mitjans de maig a l'Espai Mas Marroch (Girona), Espai d’esdeveniments dels germans Roca, podràs tastar tots els vins de Verema Solidària - els quatre del 2017 i el del 2016 - descobrint-ne harmonies amb la cuina. També podràs emportar-te la teva pròpia ampolla.
  APUNTA'T si vols ser un/a dels afortunats que podran gaudir d'aquesta experiència + finançar els projectes socials i la formació d'enguany + rebre vídeo resum i resultats del micromecenatge.

  > 00 Cofinanciadores

Sobre esti proyeutu

Una experiència d'oci i solidària que vincula territori, vi i responsabilitat social.

Necesidaes Xera Mínimu Óptimu
FORMACIÓ EN FUNDRAISING A L'EMPORDÀ-GIRONÈS
Finalitzat el mes de setembre es programarà un curs adreçat a totes les entitats del tercer sector que actuen a l'Empordà i/o al Gironès, orientat a la captació de fons.
€ 30
FORMACIÓ EN FUNDRAISING AL PENEDÈS
Finalitzat el mes de setembre es programarà un curs adreçat a totes les entitats del tercer sector que actuen a les comarques compreses a la DO Penedès, orientat a la captació de fons.
€ 30
UN FISIOTERAPEUTA DEDICARÀ TEMPS A MAS ALBORNÀ PER MILLORAR LA MOBILITAT DELS USUARIS I USUÀRIES
La incorporació d'un fisio farà possible que els usuaris i usuàries - persones amb discapacitat intel·lectual - millorin en autonomia i qualitat de vida.
€ 90
RECERCA DE MES EMPRESES QUE PUGUIN INCORPORAR USUARIS DE LA FUNDACIÓ ASTRID 21
Podrem ampliar la dedicació del personal a tasques de recerca d'empreses que puguin incorporar els joves del programa "Construïnt oportunitats" de la Fundació Astrid-21.
€ 90
FORMACIÓ EN FUNDRAISING (CAPTACIÓ DE FONS) AMPLIADA
Ampliarem les hores de formació oferta de forma gratuïta a entitats del tercer sector actives a les dues zones geogràfiques de Verema Solidària 2017: DO Penedès, DO Empordà i comarca del Gironès.
€ 200
SUPORT ESDEVENIMENT
Podrem cobrir les despeses de comunicació i organització de les diferents experiències de Verema Solidària 2017.
€ 200
Necesidaes Infraestructura Mínimu Óptimu
SUPORT LOGÍSTIC DELS ESDEVENIMENTS VEREMA SOLIDÀRIA
Suport que ens ajudarà a desplegar la logística de la VS.
€ 60
INCORPORAREM MATERIALS ADAPTATS A MAS ALBORNÀ
L'utillatge adaptat ens ajuda a fer més senzill el dia a dia tant a les persones usuàries com als professionals que els atenen i els donen suport.
€ 300
NOUS MATERIALS PER ALS TALLERS A LA FUNDACIÓ ASTRID-21
Disposar de més materials per a simular el dia a dia de l'empresa ens ajudarà a millorar les habilitats dels nostres usuaris.
€ 300
Total € 300 € 1.300
Imprescindible
Adicional

Información xeneral

La Verema Solidària és una experiència d'oci que vincula territori, vi i responsabilitat social, proposant un nou concepte: #enosolidaritat. Aquest any fem la segona edició i et proposem passar un dia a vinya, collint raïm a mà, descobrint secrets de la terra i la gent experta que ens acompanyarà tota la jornada i, al mateix temps, ser solidari.

És una activitat pensada per a tots els públics, grans i petits, i qui ho prefereixi té opcions sense anar a vinya, com fert un tast maridat amb un sommelier de prestigi, reservar ampolles de vi solidari o fer una aportació altruista per donar suport a la iniciativa.

L'objectiu principal de la Verema Solidària 2017 és captar fons per a dues organitzacions que treballen per combatre l’exclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual: la Fundació Mas Albornà, al Penedès, i la Fundació Astrid-21, a les comarques gironines.

S'han convocat quatre accions de verema en total, a dos cellers de cada territori implicat: Penedès i Empordà, mitjançant una campanya de micromecenatge. Les tres primeres ja s'han fet i han obtingut una recaptació de 16.510 euros. Ara estem organitzant la quarta i darrera acció de Verema Solidària del 2017 al Celler Cooperatiu d'Espolla dissabte 30 de setembre, i obrim una nova campanya. Qui vulgui participar podrà tant apuntar-se a aquesta segona verema a l'Empordà com escollir altres opcions sense anar a vinya que s'havien exhaurit, i per a les que hem creat noves places.

Visita veremasolidaria.org i escull la teva experiència de verema, amb o sense venir a vinya. Participa amb amics, família, companys de feina... Verema i talla amb l’exclusió social!

Características básicas y objetivos

El projecte Verema Solidària et convida a col·laborar per reduir l’exclusió social formant part d'una experiència única. Us proposem una jornada de verema collint raïm a mà, descobrint alguns secrets del raïm, del terrer, i d’aquesta primera fase de l'elaboració del vi, amb les singularitats de cada celler. També coneixereu les entitats socials principals beneficiàries dels fons que aportarem entre tots, que us explicaran els projectes que es finançaran i com ajudaran a persones amb discapacitat intel·lectual.

En tot moment us guiaran experts de cada celler i sommeliers titulats o aprenents de diverses escoles (CETT, Espiells, Escola d'Enoturisme de Catalunya...). I agafarem forces i energia positiva de tanta gent unida per una causa, amb un dinar a vinya.

Les aportacions al projecte es fan a una plataforma de micromecenatge com Goteo.org perquè volem que la transparència econòmica sigui màxima, i tothom pugui veure quan i qui aporta fons. A més Goteo és una fundació, per la qual cosa està sotmesa a auditoria de comptes i pot emetre certificats de donació i es poden desgravar a Hisenda, beneficis interessants per fomentar que individus i empreses facin donacions.

A la campanya hi ha diverses opcions: jornada de verema, verema+ampolla de vi solidari, i fins i tot verema+ampolla+tast maridatge, per als que no en tinguin prou i vulguin arrodonir l’experìència fins la primavera vinent quant estaran a punts els vin de Verema Solidària fets amb el raïm collit a mà a les accions de verema del setembre. Enguany el tast maridat serà ofert per en Josep Roca, cofundador, cap de sala i sommelier d'El Celler de Can Roca, Millor restaurant del món al 2013 i 2015.

Tothom que hi participi rebrà el vídeo-resum que farem amb imatges de les veremes i informació sobre els resultats aconseguits a la campanya i el que això finançarà a les entitats beneficiàries dels fons recaptats.

El 60% de les aportacions aniran directament a les dues entitats beneficiàries directes de Verema Solidària 2017; el 20% es destinaran a impartir una formació bàsica en captació de fons oberta a les entitats socials dels territoris en que es treballa enguany; i el 20% restant cobriran despeses d'estructura i costos de la plataforma de micromecenatge.

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

El projecte va dirigit a totes aquelles persones que vulguin combatre l'exclusió social fent una activitat enriquidora. A totes les persones que s’ho passen bé compartint activitats a l’aire lliure, o provant i aprenent coses noves, tant si els atreu el món del vi com si no ... i que a més volen que millori la vida de les persones més vulnerables.

Sumant esforços, volem crear oportunitats per a la inclusió sociolaboral de joves i de gent gran amb discapacitat intel·lectual. Ens dirigim a persones que volen donar suport a aquest objectiu i bé passar una bona estona amb gent diversa, gaudint de la natura i d’una activitat que els portarà a prop de la vinya, del món del vi i de la solidaritat o d'una activitat de coneixement si escullen el tast maridat.

Oxetivos de la campaña de micromexenalgu

Volem donar visibilitat a les necessitats de persones vulnerables que tenim a prop, i contribuir a que tinguin oportunitats per desenvolupar les seves capacitats i perseguir els seus somnis. La Verema és un bon símbol del treball constant, acurat i respectuós que demana la terra, que mereixem tots, per donar fruits.

Volem aconseguir el suficient suport econòmic per a que el projecte “Construïnt oportunitats”, de la Fundació Astrid-21, pugui desenvolupar els itineraris personalitzats que permetran a joves amb discapacitat intel·lectual adquirir les habilitats i coneixements adients per incorporar-se al món de l’empresa. I també per a que la Fundació Mas Albornà amb el seu projecte Senectus, pugui oferir a tots els seus usuaris en procés d’envelliment les activitats socials i d’autoestima que els ajudaran a viure aquest procés de forma positiva.

A més, volem que, a través de la formació en captació de fons, les entitats socials del territori incorporin estratègies de captació de fons per augmentar els seus recursos propis.

La Verema Solidària té l’objectiu de generar, a curt i mig termini, un impacte significatiu a nivell social, i amb particular arrelament local, a a través de:
• La sensibilització de la ciutadania en torn a diverses causes
• L’execució dels projectes de les entitats beneficiàries
• La multiplicació d’estratègies de captació de fons per part de les entitats que facin la formació
• La visibilitat i dinamització de les entitats socials
• La replicació del projecte prevista en els pròxims anys a altres parts del territori català.

espolla-equip-mg-5686.jpg

Esperiencia previa y equipu

La 1ª edició de Verema Solidària, al setembre de 2016, va aplegar 274 persones a la finca La Plana, de Finca Parera, de les que 221 eren participants i la resta, voluntaris de l'organització. Enguany, un total de més de 500 persones s'han aplegat per fer una Verema Solidària: 110 al celler La vinyeta, a l'Empordà; i 152 i 248 a Celler Credo i Raventós i Blanc, respectivament, al Penedès.

El creixement comporta una feina de coordinació important, que és possible gràcies a un equip
nucli multidisciplinar que ha asumit un compromís estable amb el projecte - l'associació Impulsa Fundraising - i gestiona el projecte global, i al suport de professionals que aporten experiència en diverses àrees de treball. Els cellers coorganitzadors han passat a asumir la quasi totalitat de les responsabilitats logístiques de l'esdeveniment, la qual cosa ofereix més garanties de viabilitat per a cada acció de verema, i alhora dona més marge de maniobra i protagonisme a cada celler.

La iniciativa té arrels al 2015, en la inquietud del vinyeró Rubèn Parera, que coneix de prop les dificultats viscudes per immigrants sense recursos bàsics i vol fer alguna cosa per canviar aquestes situacions. A través d'una amiga coneix Impulsa Fundraising (IF), petita associació especialitzada en captació de fons i posa la idea a les seves mans. Impulsa Fundraising dissenya llavors un model de funcionament que implica a agents del territori i del món del vi, per una banda, i a empreses i particulars, per l'altra, en benefici d'entitats socials petites i mitjanes del territori. També lidera i gestiona la iniciativa, que neix amb vocació de ser escalable i créixer en geografia i en volum de recursos captats, estenent el que bateja com a #enosolidaritat.

A aquesta iniciativa s’hi ha sumat un equip de persones vinculades al món social, a l’emprenedoria, al sector del vi, de la comunicació i del disseny que no tenien cap relació i que de forma altruista s’han unit per una causa: “Tallar amb l’exclusió social” amb una proposta positiva, lúdica i educativa.

L'equip de Verema Solidària el composen, a la present edició:

 • Impulsa Fundraising, amb Gemma Daban, Jordi Gonzàlez i Díaz-Pardo, fundadors de l’associació, com a coordinadors i organitzadors principals del projecte, i Graciela Romero recolzant la cerca de patrocinadors i les relacions amb els cellers.
 • Clara Isamat, com a sommelier assessora externa i responsable de la producció audiovisual.
 • Estudi Saüc, amb Neus Baidal aportant valor en el disseny gràfic.
 • Vannaco, Valentí Acconcia com a consultor de crowdfunding.
 • Oriol Homar, tenint cura dels continguts per al blog.
 • Victoria Ibáñez, cogestionant amb la Cèlia Diaz-Pardo xarxes socials i mitjans de comunicació.
 • Rubèn Parera, impulsor de la idea inicial, com assessor extern i ambaixador de la iniciativa.

I com a coorganitzadors i element essencial del projecte, quatre cellers que assumeixen l’esforç de gestionar la logística de les activitats de verema a més de recolzar la convocatòria:
La vinyeta, de Mollet de Peralada - Empordà
Celler Credo, de Sant Sadurní d’Anoia - Penedès
Raventós i Blanc, de Sant Sadurní d’Anoia - Penedès
Celler Cooperatiu d’Espolla, d’Espolla - Empordà

Al projecte s’hi sumen de forma puntual i altruïsta altres col·laboradors que amb el seu treball i aportacions també fan que sigui possible. Gràcies a tots!

Compromisu social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad