Evita l'abandonament de terres agrícoles als Hostalets de Pierola

Financióse'l 29 / 01 / 2024
¡Cofinancióse!
Consiguióse
$ 14,880
Mínimu
$ 7,623
Óptimu
$ 19,602
99 Cofinanciadores
Canal
 • Aportando $ 22

  Visita guiada per descobrir el projecte agrari

  Vine a conèixer la Beneta i el seu entorn. T'ensenyem la finca i t'expliquem les característiques de l'agricultura ecològica que practiquem i com cuidem els nostres cultius. Una experiència per gaudir el dia en família de l'entorn privilegiat on ens trobem, clima i cultius mediterranis just davant de la cara sud de Montserrat.

  Et donem el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 4€

  > 18 Cofinanciadores
 • Aportando $ 54

  Showcooking i visita guiada a La Beneta

  Un showcooking és una demostració culinària en directe, en què la Gemma, la nostra cuinera oficial, farà diferents receptes amb productes de La Beneta i de proximitat per donar-te idees i ensenyar-te a preparar plats sans i equilibrats. La sessió també inclourà una explicació sobre nutrició de cada un dels aliments que formen les preparacions.

  A més també tindràs:

  • Visita guiada a la finca de La Beneta

  I el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 10€

  > 10 Cofinanciadores
 • Aportando $ 87

  Tast de productes i totebag de La Beneta

  Podràs venir a un tast comentat en petit format d'olis d'oliva o fruita pròpia, per aprendre, jugar i contrastar gustos i olors vinguts directament de la terra.

  A més, també tindràs:

  • Totebag de La Beneta
  • Visita guiada a la finca de La Beneta
  • Showcooking de La Beneta

  I el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 16€

  > 09 Cofinanciadores
 • Aportando $ 131

  Cistella de la primera collita de la Beneta amb totebag!

  Podràs gaudir d'una cistella de la nostra primera collita de fruita. Amb aquesta aportació podràs recollir la teva cistella a La Beneta, o te la podem portar a casa si vius a Piera o als Hostalets. Si vius més lluny, podem gestionar l'enviament.

  A més, també tindràs:

  • Totebag de La Beneta
  • Visita guiada a la finca de La Beneta
  • Showcooking de La Beneta
  • Tast comentat de productes

  I el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 24€

  > 12 Cofinanciadores
 • Aportando $ 218

  Pack d'olis d'oliva verge extra de la nostra primera collita!

  L'oli d'oliva verge extra de la nostra primera collita, al novembre de 2024 serà per a tu! Amb aquesta aportació podràs recollir els teus productes a La Beneta, o te la podem portar a casa si vius a Piera o als Hostalets. Si vius més lluny, podem gestionar l'enviament.

  A més, també tindràs:

  • Samarreta de La Beneta de la teva talla
  • Cistella de fruita de la primera collita (maig-juny de 2024)
  • Totebag de La Beneta
  • Visita guiada a la finca de La Beneta
  • Showcooking de La Beneta
  • Tast comentat de productes

  I el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 40€

  > 17 Cofinanciadores
 • Aportando $ 653

  Amic d'honor de La Beneta i vals de regal per a experiències de La Beneta

  Agraïm infinitament el teu esforç i les teves ganes d'involucrar-te en el projecte. Seràs mecenes i amic d'honor de La Beneta, tindràs vals de regal per a les experiències rurals que creem a La Beneta. Amb aquesta aportació podràs recollir els productes a La Beneta, o te la podem portar a casa si vius a Piera o als Hostalets. Si vius més lluny, podem gestionar l'enviament.

  A més, també tindràs:

  • Samarreta de La Beneta de la teva talla
  • Pack d'olis d'oliva verge extra (novembre-desembre de 2024)
  • Cistella de fruita de la primera collita (maig-juny de 2024)
  • Totebag de La Beneta
  • Visita guiada a la finca de La Beneta
  • Showcooking de La Beneta
  • Tast comentat de productes

  I el nostre profund agraïment pel teu suport!

  El 80% de la teva donació te la retornaran a l'hora de fer la declaració de renta. El teu cost real serà de 160€

  > 02 Cofinanciadores

Sobre esti proyeutu

Els joves de la Beneta volem fer viable una finca agrícola ecològica i tirar endavant un projecte d'educació ambiental

Necesidaes Infraestructura Mínimu Óptimu
Plantació de presseguers i albercoquers
Plantar arbres joves i resistents a la sequera és imprescindible per a la viabilitat del projecte. Hi ha camps de la finca en què els arbres estan morts o improductius a causa de la gran sequera que ens afecta. Plantar els presseguers i els albercoquers amb un peu resistent a la sequera ens ajudarà a ser més resilients de cara un futur. Tenir més plantacions també és clau perquè el negoci sigui viable. Seran 460 presseguers i 310 albercoquers. En collirem els fruits, si tot va bé, d'aquí quatre o cinc anys.
$ 5,990
Cost del mecenatge, impostos i taxes
Per organitzar el mecenatge haurem de fer front als impostos per cada una de les aportacions, més un 5% de la quota de la plataforma Goteo, la comissió bancària i la producció de tota la campanya.
$ 1,634
Protecció contra el porc senglar i el cabirol
El desequilibri en la fauna salvatge ha fet proliferar senglars i cabirols que generen molts problemes per a la supervivència dels arbres fruiters. Aconseguir tancar la finca amb valles elecrificades o pastors elèctrics seria una manera d'evitar les destrosses que fan les bèsties sobre els arbres fruiters.
$ 5,445
Necesidaes Material Mínimu Óptimu
Tractaments preventius d'agricultura ecològica
Les finques gestionades en ecològic necessiten molta més prevenció contra plagues i malelties que poden afectar les plantacions, ja que no es poden aplicar els productes nocius que matin l'ésser viu que provoca el problema. Els tractaments preventius, que comencen amb tenir una terra alta amb nutrients i una biodiversitat ben regulada té un cost que hem de sufragar des del primer dia.
$ 3,267
Necesidaes Xera Mínimu Óptimu
Papers administratius
Un dels grans drames de la pagesia és la quantitat ingent de papers i gestions que s'han de fer, moltes d'elles pagant, per aconseguir crear i iniciar una activitat agrícola.
$ 3,267
Total $ 7,623 $ 19,602
Imprescindible
Adicional

Información xeneral

La mitjana d'edat dels caps d'explotacions agràries a Catalunya és de 62,5 anys. D'aquí una dècada, molts pagesos estaran jubilats, i a molts d'ells els manca un relleu generacional que continuï treballant la terra.

La Beneta és el projecte agrícola de la Marta Valls, el Pepe González i la Gemma Raventós, tres joves que hem decidit fer-nos càrrec de la finca ecològica de fruita i oliva del pagès Joan Raventós als Hostalets de Pierola. Volem evitar la pèrdua d'hectàrees agrícoles al municipi, crear un projecte viable a nivell econòmic i mediambiental i donar a conéixer la importància de l'agricultura per a la preservació del nostre entorn rural i ecològic.

El sector es troba en un moment crític, principalment per l’escassa rendibilitat de les finques agrícoles, a causa de la forta competitivitat del mercat exterior i del poder dels grans productors i distribuïdors a l’hora de marcar preus. La majoria dels projectes agrícoles familiars han desaparegut o tenen moltes possibilitats de desaparèixer en els propers anys. Al veure que els arbres que havien format part del nostre entorn estaven a punt de quedar-se abandonats -el Joan es jubilava i no tenia relleu- vam decidir que no volíem que això passés.

L’activitat agrària practicada en extensiu, ecològica i en estructures empresarials de mida familiar té conseqüències ambientals positives per a l’entorn. Creiem fermament que la petita pagesia és un actor imprescindible en la lluita contra el canvi climàtic i la gestió ambiental de les zones rurals. A més, amb la seva desaparició, Catalunya i Europa s’enfronten a una dificultat per a l’abastiment de producte local i sostenible, a la pèrdua d’identitats culturals i de tradicions agràries i al problema de gestió de l’entorn de les zones rurals o de muntanya.

Si no hi ha pagesos, qui s’ha de fer càrrec dels boscos, de la flora i la fauna, dels camins i de la prevenció d’incendis forestals? El mercat globalitzat i un model econòmic que explota la terra de manera intensiva ens ha desconnectat del camp. El model de la petita pagesia xoca frontalment amb la producció d’aliments intensiva i destructora de biodiversitat, i abusiva amb les mans que treballen la terra. Creiem que fer possible projectes com La Beneta és una acció política i ambiental per al futur del territori.

Características básicas y objetivos

Per fer realitat la Beneta ens cal fer front a una inversió massa gran per a la nostra capacitat econòmica individual, i com que pensem fermament que el projecte val la pena més enllà del nostre interès personal us demanem que us hi sumeu. Les recompenses estan pensades perquè puguem trobar-nos, compartir la iniciativa i inquietuts i entre tots generar un espai de coneixement i reconeixement de la pagesia.

L'objectiu concret de la campanya és el de costejar la primera inversió important que tenim: Plantar arbres joves i resistents a la sequera és imprescindible per a la viabilitat del projecte. Hi ha camps de la finca en què els arbres estan morts o improductius a causa de la gran sequera que ens afecta. Plantar els presseguers i els albercoquers amb un peu resistent a la sequera ens ajudarà a ser més resilients de cara un futur. Seran 460 presseguers i 310 albercoquers. En collirem els fruits, si tot va bé, d'aquí quatre o cinc anys.

Pel que fa a la Beneta és -o vol ser- la feina al camp en el món del segle XXI. I té com a objectius fundacionals:

 • Agafar el relleu d'un projecte agrícola construït amb molt d'amor, evitant-ne, així, l'abandonament.

 • Millorar la qualitat de la terra que treballem, cuidar-la per retornar-li la matèria orgànica i la biodiversitat que tenia abans de la implementació de l'agricultura dels químics i pesticides.

 • Oferir productes alimentaris de proximitat i de qualitat al mercat local.

 • Gestionar l'entorn que treballem: mantenir camins, marges, correnteres per l'aigua, i tallafocs contra els incendis.

 • Ajudar als polinitzadors, donant-los recer i aliment, claus en el manteniment de la biodiversitat.

 • Fer una labor educativa per a extendre el coneixement de l'entorn rural i agrícola a nens i adults.

 • I, evidentment, viure de manera digna fent de pageses.

imagen-de-whatsapp-2023-10-04-a-las-19.28.30-7b50c imagen-de-whatsapp-2023-10-04-a-las-19.28.33-3efe1 pressecs-.jpg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

El projecte va dirigit a tots aquells que vulgueu donar suport a la producció d'aliments locals i ecològics, per construir un sistema de producció i distribució d'aliments molt més respectuós amb el mediambient i amb les persones productores, perquè la sosteniblitat passa, en gran mesura, per alimentar-nos del lloc on vivim i fer digne la vida dels qui ens presten els bèns essencials (siguin els que siguin).

A la Beneta també volem aportar coneixement sobre la pagesia, el maneig de la terra i el coneixement de l'entorn, per això, que hi sigui, pot ser una opció lúdico-educativa per aquells que vulgueu saber-ne més sobre la natura que us envolta, a través de les diverses activitats que organitzarem al llarg de l'any.

Esperiencia previa y equipu

Qui som?

 • Joan Raventós: és l'ànima del projecte. Va començar a plantar fruiters quan va veure que si es dedicava a la vinya, el cultiu tradicional i majoritari de la població, tindria sempre les mans lligades amb els grans cellers, que tenen el poder per marcar el preu del raïm. El Joan volia ser pagés, però un pagés el més lliure possible. Fa divuit anys, seguint el gran respecte que té per la terra i la natura, va començar a treballar en ecològic.

 • Marta Valls: periodista i amant del món àrab, també ha estat sempre molt lligada a la terra i a l'entorn on ha crescut, als Hostalets de Pierola. Vol convertir la Beneta en el seu projecte vital, com una manera de tenir cura de la terra, els arbres i, així, sentir-se connectada amb la vida i els seus cicles. També li encanta explicar i compartir el que sap, i vol fer-ho d'aquest món agrícola on tot just comença.

 • Pepe González: home de molts oficis i pagès de cor des de fa anys. Vincular-se al territori i fer de pagès és el que sempre havia somiat, però les dificultats en què s'havia trobat sempre que ho havia intentat van fer-li creure que no era possible dedicar-se a la pagesia sense venir de família pagesa. Treballador de mena, posa el seu entusiasme en tirar endavant projecte i feina.

 • Gemma Raventós: filla petita del Joan i encarregada de les xarxes i el màrqueting de la Beneta. El seu àmbit no és ni serà la pagesia, però el seu amor per la natura i pel projecte del seu pare han fet que s'animés a formar part del grup impulsor de la Beneta. La creativitat que aporta és indispensable per tirar endavant amb un negoci -del tipus que sigui- a l'actualitat.

221202rg7-oscar-bayo-161168077-1.jpg sessiofotos-labeneta-fotoariadnajunyent-51.jpg

Compromisu social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles