1a Marató de Rock de Sant Andreu

Sant Andreu de Palomar, Barcelona
1ª ronda Queden 34 díes
Consiguióse
€ 31
Mínimu
€ 2.000
Óptimu
€ 4.000
4 Cofinanciadores
Aportando € 5
Som-hi

Carnet d'Amic de la Marató

Entrega el día de la Marató

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 10
Amic de la Marató

Carnet d'Amic de la Marató
Una consumició al bar de la Marató

Entrega el día de la Marató

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 20
Donant la xapa

Carnet d'Amic de la Marató
Dos consumicions al bar de la Marató
Xapa de la Marató

Entrega el día de la Marató

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 35
Més que amic

Carnet d'Amic de la Marató
Dos consumicions al bar de la Marató
Xapa de la Marató
Pua logotipada

Entrega el día de la Marató

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 50
Amic micromecenes

Carnet d'Amic de la Marató
Tres consumicions al bar de la Marató
Xapa de la Marató
Pua logotipada
Clauer obreampolles logotipat
Diploma de reconeixement de mecenatge

Entrega el día de la Marató

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 75
Mecenes

Carnet d'Amic de la Marató
Tres consumicions al bar de la Marató
Xapa de la Marató
Pua logotipada
Clauer obreampolles logotipat
Samarreta de la Marató
Diploma de reconeixement de mecenatge

Entrega el día de la Marató (enviament si hi ha impossibilitat d'assistir)

> 00 Cofinanciadores
Aportando € 100
Mecenes d'or

Carnet d'Amic de la Marató
Tres consumicions al bar de la Marató
Xapa de la Marató
Pua logotipada
Clauer obreampolles logotipat
Samarreta de la Marató
Diploma de reconeixement de mecenatge
Aparició al roll up de mecenes exposat a la Marató

Entrega el día de la Marató (enviament si hi ha impossibilitat d'assistir)

> 00 Cofinanciadores
Aportando
> 00 Cofinanciadores

Sobre esti proyeutu

A les Festes de Primavera de Sant Andreu, deu hores de pop-rock Andreuenc, amanides amb mostres lúdic-culturals d’entitats del poble.
Infraestructura Mínimu Óptimu
Equip de so
- microfonia - amplificadors - monitors - taula de só - cablejat - …
€ 1.000
Generador
Generador elèctric
€ 500
Backline
- Bateria - Amplificador de baix - Amplificadors de guitarres
€ 250
infraestructura auxiliar
- WC químics - carpa bar - Carpa marxandatge - Carpa recapte d’aliments - Pancartes identificatives de les carpes - reportatge gràfic i audiovisual
€ 700
Il·luminació
Equip de llums
€ 500
Xera Mínimu Óptimu
Tècnic
Tècnic de so / il·luminació
€ 250
Difusió i comunicació
- Cartelleria - Flyers - Publicacions locals - Xarxes - Marxandatxe - Roll-up mecenes
€ 500
Material Mínimu Óptimu
Gots reutilitzables
Gots reutilitzables serigrafiats
€ 300
Total € 2.000 € 4.000
Imprescindible
Adicional

Información xeneral

Mentre la tendència de ciutat és descentralitzar, a Sant Andreu l’oferta cultural i lúdic-festiva, i en especial les Festes Majors, es centren i limiten cada cop més al Nucli Antic. Això genera la percepció de que res que no succeeixi dintre d’aquesta zona sembla formar-ne part.

Amb intenció doncs, de revertir aquesta situació convertint indrets Andreuencs allunyats del Nucli Antic, en referents també imprescindibles de les festes del poble, neix aquest projecte.

D’altra banda, Sant Andreu és un territori amb un gran arrelament cultural i musical. Un gran nombre d’artistes de renom han sorgit d’aquests carrers, i l’actiu de persones que formen part de formacions musicals menys mediàtiques, però de gran qualitat, és innegablement espectacular.

Amb els objectius de:

 • Donar a La Rambla, tan lluitada anys enrere, el prestigi i visibilitat que l’aïllament i abandó provocat per l’etern entorn d’obres li ha usurpat, així com visibilitzar les conseqüències d’aquesta situació per la zona, l’activitat comercial, i el veïnat.
 • Organitzar un esdeveniment potent i multitudinari, fora dels circuits habituals, que complementin i facin créixer les Festes de la Primavera de Sant Andreu, enfortint vincles i sinergies, i generant xarxa de cooperació entre entitats socioculturals andreuenques.
 • Fomentar la música en directe, mitjançant els músics andreuencs, donant-los merescuda visibilitat a casa seva.

Neix la “Marató de Rock de Sant Andreu”:

En el marc de les "Festes de la Primavera" de Sant Andreu de Palomar, entre les 12 h del migdia i les 22 h de la nit del dissabte, un correbars donarà el tret de sortida a deu hores de pop-rock en directe, a la rambla Onze de Setembre, a càrrec de formacions / músics Andreuencs, amanides amb mostres lúdic-culturals d’entitats del poble de Sant Andreu, que culminaràn amb un correfoc com a colofó de cloenda.
Un gran Recapte d'Aliments a benefici del Banc Obrer Solidari d'Aliments, acompanyarà l'esdeveniment al llarg de tot el seu desenvolupament.

Características básicas y objetivos

Evidenciar que Sant Andreu de Palomar és molt més que el Nucli Antic, posant al mapa un zona endèmicament invisibilitzada, mitjançant un esdeveniment que esdevingui referent imprescindible de les Festes de la Primavera pels veïns i veïnes del poble.

 • Donar a La Rambla, tan lluitada anys enrere, el prestigi i visibilitat que l’aïllament i abandó, provocat per l’etern entorn d’obres, li ha usurpat.
 • Revitalitzar l’entorn i impulsar el seu eix comercial.
 • Visibilitzar les conseqüències per l’entorn, l’activitat comercial, i el veïnat, que la ferida oberta que impliquen les obres aturades, enquistades i abandonades de BSAV generen des de fa més d’una dècada.

Descentralitzar i aportar pes específic a les Festes de la Primavera de Sant Andreu

 • Organitzar un esdeveniment potent i multitudinari fora dels circuits habituals, que complementin i facin créixer les Festes de la Primavera de Sant Andreu.
 • Ampliar l’oferta musical, cultural, i lúdic-festiva de les Festes de la Primavera.
 • Enfortir vincles i sinergies, generant xarxa de cooperació entre entitats socioculturals andreuenques.
 • Enfortir la cohesió veïnal.

Fomentar la música en directe, mitjançant els músics andreuencs, donant-los merescuda visibilitat a casa seva.

 • Promoure el consum de música en directe com a imprescindible cultural.
 • Visibilitzar el nodrit actiu musical que es gesta, mou i creix a Sant Andreu.
 • Apropar el target jove a l’Associació Veïnal Sant Andreu Sud i el Casal de Barri Can Portabella.
 • Apropar el consumidor andreuenc de música en directe als músics andreuencs.
 • Generar referents musicals de proximitat.

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

Des de la percepció veïnal, a la zona d'Estadella de Sant Andreu de Palomar, de ser considerats i tractats com els afores, de què els greuges que afecten la seva qualitat de vida són invisibilitzats, i l'enquistada tendència que l’oferta cultural i lúdic-festiva, i en especial les Festes Majors, centren i limiten cada cop més al nucli antic, generant la sensació que res que no succeeixi dintre d'aquesta zona de Sant Andreu sembla formar-ne part, ens plantegem aquest projecte com a mitjà per revertir aquesta situació, convertint indrets Andreuencs allunyats del Nucli Antic, en referents també imprescindibles de les festes del poble, generant sinergies i complicitats que ens possin al mapa i visibilitzin.

Aprofitar el gran arrelament cultural i musical andreuenc per donar cara i ulls a la idea, ens va semblar imprescindible. Un gran nombre d’artistes de renom han sorgit d’aquests carrers i l’actiu de persones que formen part de formacions musicals menys mediàtiques, però de gran qualitat, és innegablement espectacular. Sovint, les formacions tenen dificultats per trobar llocs on actuar i el seu talent queda ocult entre les quatre parets dels bucs d’assaig, amb poques oportunitats de donar-se a conèixer i que el gran públic els descobreixi.

El projecte va dirigit a Músics i entitats socioculturals andreuenques com a col·laboradors en l'organització i desenvolupament, i a tots els veïns i veïnes de Sant Andreu com a destinataris directes de l'espectacle. així com al comerç de la zona d’influència, com a beneficiaris de la visibilització i revitalització de la mateixa.

Esperiencia previa y equipu

L'impulsor del projecte és l'Associació Veïnal Sant Andreu Sud, organització sense ànim de lucre, constituïda pels veïns i veïnes de tot l’àmbit de Sant Andreu de Palomar, interessats en buscar solucions de qualitat als problemes col·lectius i que actuen formulant reivindicacions a les demandes dels drets sobre el benestar i la qualitat de vida.

L'Associació organitza el projecte conjuntament amb el Casal de Barri Can Portabella, equipament de gestió cívica, que vol fomentar la participació de la ciutadania i el treball en xarxa entre individus i associacions que coexisteixen en el territori, el Banc Obrer Solidari d’Aliments, projecte autogestionat de recollida i distribució d’aliments amb tarannà de cooperació, col·laboració, i solidaritat veïnal, allunyat sempre del concepte de la caritat, i músics andreuencs pertanyents a formacions consolidades com Los Electricos, DOSE, DlaMar, 90’s R Band, i Johnny Daniel’s.

Col·laboren en el dessenvolupament, l'Associació de Comerciants Onze de Setembre, organització constituïda per enfortir, revitalitzar, dinamitzar i promocionar l’activitat comercial de proximitat, i Espai de Trobada, grup vinculat a l'Associació Activament i la Fundació Vidal i Barraquer, constituït i autogestionat per persones en situació de patiment i diversitat mental, amb l'objectiu de lluitar contra l'estigma, l'autoestigma i l'autoaïllament, des de el vessant de l’oci lúdic-cultural.

Compromisu social