La Gatera, Obrador Col·lectiu del Penedès

Imagen de cabecera
Ver videu
 • Ubicación Guardiola de Font-Rubí, España
Financióse'l 01 / 07 / 2023
¡Cofinancióse!
Consiguióse
€ 24.485
Mínimu
€ 24.000
Óptimu
€ 115.883
116 Cofinanciadores
Canal

Aportando € 5

Et convidem a la inauguració de La Gatera!

Invitació formal a la inauguració del nostre obrador col·lectiu.

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 02 Cofinanciadores

Aportando € 10

Apadrina'ns un totxo!

Amb una aportació de 10€ el teu nom estarà a les parets de La Gatera per reconeixer el teu esforç

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 18 Cofinanciadores

Aportando € 25

Mostra de producte de La Gatera

Invitació formal a la inauguració del nostre obrador col·lectiu i recull el teu obsequi de mostra de 1 producte La Gatera.

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 16 Cofinanciadores

Aportando € 50

Maridatge - Pack degustació a recollir

El pack constarà d'un petit asortiment de 3 productes de La Gatera

(El contingut de la foto pot variar degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 17 Cofinanciadores

Aportando € 60

Taller de pa/reposteria per a tu i un convidat

Vine a apendre amb la Trini Gomez de @Cuineixa't!

La teva aportació valdrà per un taller de 3 hores per a tu i una acompanyant!

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 12 Cofinanciadores

Aportando € 100

Pack de productes de La Gatera

Assortit mitjà de 6 productes de productors de La Gatera. A recollir quan ens visitis ¡

(El contingut del pack pot variar del de la foto degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 12 Cofinanciadores

Aportando € 150

Accés gratuït a una jornada de treball a La Gatera

Podreu reservar l'espai de La Gatera quan us convingui (previ acord) per realitzar esdeveniments, banquets o elaborar els vostres propis productes.

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 01 Cofinanciadores

Aportando € 250

Panera de Nadal

La panera constarà d'un banquet de 15 productes dels productors de La Gatera molt complet. A recollir quan ens visitis ¡

(El contingut del pack pot variar del de la foto degut a la disponibilitat de productes, ja que els productes son de temporada)

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 02 Cofinanciadores

Aportando € 450

Anticip Quota Soci Productor

A falta de realitzar el procés de integració a la cooperativa, es dona la posibilitat de ingresar el Capital social mínim com a nou el.laborador a través de Goteo

> 02 Cofinanciadores

Aportando € 500

Panera + accés a La Gatera

Obtindràs la panera de 15 productes La Gatera i la disponibilitat del local La Gatera durant una jornada (8h), per a alguna activitat privada; banquet familiar, trobades de grups o realitzar la teva pròpia producció alimentària.

Aportar desgrava, pots comprovar-ho aquí

> 09 Cofinanciadores

Sobre esti proyeutu

Fem possible La Gatera, el primer obrador alimentari cooperatiu del Penedès.

Necesidaes Infraestructura Mínimu Óptimu
Cuina
Murs de carrega amb gero 15 cm cimentació corrida, enguixat exterior 15 m², ampliació altell vigues IPN 15 m², cel ras i aillament aprofitant altell existent. Revoco pareds i preparació. Colocació 2 portes. Paviment continu, colocació finestra existent i vidriera.
€ 12.453
Lavabo Vestidor
Mur de carrega gero 15 cm i enguixat exterior 8 m², cel ras enrajolat pared i pavimentació pav continu, colocació porta. colocació sanitaris i pica reciclats i porta.
€ 11.547
Fermentador
Mur de càrrega amb gero 15 cm i enguixat exterior 15 m², cel ras i aillament pared, colocació porta entrada, vidreres de fermentació i reixetes ventilació.
€ 11.089
Obres comuns
Rases i arqueta desaigues, porta separacio FR, porta accés, gestió runes, gestió seguretats i proteccions i despeses logistica
€ 14.949
Electricitat, fontaneria i clima
Instalació elèctrica baixa tensió, amb quadro general i 2 subquadres. Lluminàries, endolls monofasics i trifasics, alarma antiincendis. Instalacions de sanejament, conexions d'aigua i electronica de porta amb teclat accés entrada. Clima a cuina i fermentació i ventilacións lavabo i fermentació
€ 22.345
Necesidaes Material Mínimu Óptimu
Maquinaria Cuina
Maquinaria us comu a la cuina: Pica retamans, neteja vegetal, taula treball, focs i sotaforn electric, amassadora, abatidora, forn industrial pa, nevera, xino industrial, alambic, rentavaixelles, etc...
€ 20.000
Maquinària logistica i subministraments Comú
Filtre carbó actiu desclorar aigua i aparells de control, estris cuina, etiquetadora i pc, traspalleta i carros,
€ 7.500
Necesidaes Xera Mínimu Óptimu
Dinamització del projecte
Salari i carregues de una dinamitzadora a temps parcial, material i despeses de promoció varies
€ 16.000
Total € 24.000 € 115.883
Imprescindible
Adicional

Información xeneral

La Gatera, Obrador Col·lectiu del Penedès som un centre d'incubació de projectes agroalimentaris.

Decidits a crear impacte treballem per transformar, de socarrel, el sistema agroalimentari acollint propostes sostenibles en els eixos:

 • Ambiental

  Perquè la nostra salut i la del planeta comencen amb l'alimentació.
  Sabem que podem transformar les pràctiques agrològiques, productives i de consum cap a models regeneratius. Cuidant la natura cuidem el futur.

 • Social

  Perquè volem una economia inclusiva i justa.
  Sabem que podem consumir, produir i distribuir amb criteris que garanteixin l'ocupació de qualitat i territorialitzada, el repartiment equitatiu de les rendes i la inserció sociolaboral.

 • Cultural

  Perquè l'alimentació és cultura.
  Sabem que podem promoure una cultura gastronòmica de país innovadora que integri la sostenibilitat.

 • Econòmic

  Perquè només transformarem amb projectes d'alt valor afegit.
  Sabem que podem assessorar els nostres productors per a que les seves iniciatives creïn valor per a tots els agents interessats.

Características básicas y objetivos

De gestió cooperativa i situat a Guardiola de Font-rubí servim iniciatives innovadores i sostenibles de la Vegueria Penedès.

En un mateix espai reunim tot allò necessari per a la transformació alimentària artesanal, la dinamització sociocultural i la promoció de l'ESS. Amb les autoritzacions necessàries per a la comercialització arreu del territori català les instal·lacions de l'obrador acolliran una cuina professional de 50 m², cambra frigorifica, sales de fermentació i espai d'emmagatzematge, etiquetat i picking. L'espai estarà preparat per acollir esdeveniments de l'àmbit de la gastronomia (formació, showcooking, tastets, etc.) i altres propostes culturals vinculades a l'alimentació i a l'ESS.

La iniciativa es reforça amb serveis complementaris per tal d'acompanyar els projectes de les col·laboradores i fer-ne casos d'èxit. El catàleg de serveis incluirà gestoria, assessoria, consultoria, desenvolupament de talent, compra conjunta, logística i maquila.

En front del plausible col·lapse del model capitalista liberal, de les crisis dels darrers anys i de la futurible escassetat de matèries primeres

optar per la relocalització d'un sector clau com l'agroalimentari no només és necessari sinó imprescindible.

Les llargues cadenes de suministrament, la Política Agrària Comuna i el consum a grans superfícies posen en risc la supervivència del sector agrari arreu del continent eliminant els agents micro i afavorint la concentració, la dependència de la indústria i el predomini del monocultiu.

Amb la incubadora posem de nou en valor les petites explotacions agràries que treballen amb criteris de qualitat, diversificació i respecte per l'ecosistema natural i social. Més enllà de la millora de les condicions econòmiques dels operadors implicats en la incubadora i els projectes madurs que en resultin, el centre actua com a espai d'interacció per a l'experimentació social i l'enfortiment de les xarxes veïnals.

La Gatera es constitueix en cooperativa l'any 2022 després de tres anys treballant el concepte i consolidant l'equip. Amb 7 sòcies, el projecte constructiu i d'instal·lacions, els permisos administratius i un munt de suport només ens resta finançar part de la inversió inicial per poder fer realitat el somni i obrir portes el proper mes de setembre.

Darrera de La Gatera hi ha el desig de l'equip promotor de:

 • Mancomunar serveis i béns
 • Crear comunitat
 • Potenciar el consum conscient
 • Relocalitzar i ambientalitzar la producció
 • Generar ocupació
 • Dinamitzar el territori
 • Reforçar la pagesia
la-gatera-definicio.png 23-seleccio-presentacio-maig-lagatera-1866-1-.jpg photo-2023-05-17-09-13-45.jpg planta-gatera.jpg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

El projecte neix el 2019 fruit de la iniciativa del Jordi que vol trobar una resposta col·lectiva a la necessitat de les petites productores alimentàries de regularitzar i consolidar els seus projectes. La idea: mancomunar la construcció i gestió d'un obrador per tal de reduir l'impacte de la inversió i col·laborar en l'enfortiment de les iniciatives.

L'any 2021, en col·laboració amb GENS, Grup d'Experimentació en Naturisme i Sostenibilitat aconseguim finançament a través del programa Projectes Singulars. Amb el finançament desenvolupem el projecte, fem crèixer l'equip i constituïm la cooperativa que gestionarà l'equipament.

Ens adrecem a totes aquelles persones i organitzacions que volen participar del canvi i fer del nostre món rural un espai d'oportunitats.

Productores artesanals

A La Gatera gaudim d'un ecosistema dissenyat per donar resposta a les necessitats del sector. Juntes construïm l'èxit de la teva proposta!

Poble

Produim allò que volem consumir, productes de la terra arrelats al territori i sostenibles en els eixos ambiental, social, cultural i econòmic.

Territori

Per la sobirania alimentària i la supervivència del món rural teixim aliances amb els actors del territori.

Empreses

Organitzem esdeveniments per la promoció de la cultura alimentària i propostes a mida pels nostres equips.

2-322.png 23-trayectos-fotos-producte-seleccio64-1-1.jpg 1-593.png

Esperiencia previa y equipu

La cooperativa compta inicialment amb 7 sòcies vinculades amb la indústria alimentària. Productores d'olives de taula, fleca sense àlergens, ous, conserves, begudes fermentades i fleca artesanal.

A més, comptem amb l'assessorament de CITEAL (sanitat) i GENS (gestoria, assessoria i consultoria) juntament amb el suport de l'Ajuntament de Font-rubí, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, la Mancomunitat Penedès-Garraf, organitzacions de l'ESS del territori (Actua, Coopsetania i Entrem) i altres organitzacions (Coopolis i ARCA).

El projecte no hagués estat possible sense el finançament rebut per part del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya (Projectes Singulars) i Coop57.

En Magí, la Montse, en Gerard i el Dani, la Trini, la Gemma, la Lucy i en Henk i el Jordi, el·laborem per a vosaltres els productes artesanals que us oferirem. I et convidem a unir-t´hi si tens el teu projecte alimentari incipient.

23-trayectos-fotos-seleccio49-40-.jpg photo-2022-12-19-10.23.20.jpeg

Compromisu social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Trabajo decente y crecimiento económico

  Promover el crecimiento económico sostenido, inclusivo y sostenible, el empleo pleno y productivo y el trabajo decente para todos

 • Industria, innovación e infraestructuras

  Las inversiones en infraestructura son cruciales para lograr un desarrollo sostenible.

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles

 • Producción y consumo responsables

  Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

 • Acción por el clima

  Adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y sus efectos

 • Vida de ecosistemas terrestres

  Gestionar sosteniblemente los bosques, luchar contra la desertificación, detener e invertir la degradación de las tierras y detener la pérdida de biodiversidad

 • Alianzas para lograr los objetivos

  Revitalizar la Alianza Mundial para el Desarrollo Sostenible