• Ubicación Institut Jaume Mimo, Carrer de la Serra de Galliners, Cerdanyola del Vallès, Espanya
Financióse'l 26 / 05 / 2018
¡Cofinancióse!
Consiguióse
€ 1.230
Mínimu
€ 974
Óptimu
€ 2.074
41 Cofinanciadores
 • Aportando € 5

  Aparició als agraïments de crèdit

  Aparició del nom o de l'entitat als títols de crèdit del documental. Cal tenir en compte que el documental es presentarà a concursos i es difondrà per mitjans de comunicació diversos.

  > 05 Cofinanciadores
 • Aportando € 15

  Aparició als agraïments i entrada per a la projecció inaugural

  Aparició del nom o de l'entitat als títols de crèdit del documental. Cal tenir en compte que el documental es presentarà a concursos i es difondrà per mitjans de comunicació diversos. A més, s'obtindrà una entrada gratuïta per a la projecció.

  > 14 Cofinanciadores
 • Aportando € 25

  Aparició als agraïments, entrada per a la projecció inaugural i accés online (d'estrena) a la pel·lícula

  Aparició del nom o de l'entitat als títols de crèdit del documental. Cal tenir en compte que el documental es presentarà a concursos i es difondrà per mitjans de comunicació diversos.
  Entrada gratuïta per a la projecció.
  Accés online (d'estrena) a la pel·lícula.

  > 09 Cofinanciadores
 • Aportando € 50

  Logotip empresa als crèdits (mida petita) + accés a les entrevistes sense editar, als guions i al material didàctic

  Aparició del logotip de l'empresa o entitat col·laboradora en mida petita.
  Accés a les entrevistes sense editar, als guions i al material didàctic emprat.

  > 02 Cofinanciadores
 • Aportando € 100

  Logotip empresa o entitat als crèdits (tamany gran) + accés a les entrevistes sense editar, als guions i al material didàctic

  Aparició del logotip de l'empresa o entitat col·laboradora en mida gran.
  Accés a les entrevistes sense editar, als guions i al material didàctic emprat.

  > 03 Cofinanciadores

Sobre esti proyeutu

Fem un documental de la gent gran de la residència municipal de Cerdanyola

Necesidaes Xera Mínimu Óptimu
Formació guió i pla de comunicació
Una periodista antropòloga amb experiència en projectes de recuperació de la memòria (Laia Seró), juntament amb una periodista (Anna Bonet) i un guionista (Edu Sola), han fet la formació de l'alumnat expert en el guió del documental. Es tracta de 6 sessions de formació als guionistes i dues als experts en comunicació.
€ 400
Formació rodatge i muntatge
Una cineasta, Coralie Martin, acompanya l'alumnat que exerceix el rol de tècnic durant el rodatge i la presentació de l'equip previ. Després del rodatge assessorarà els muntadors. Es tracta de dues sessions prèvies al rodatge, la preparació de material d'educació audiovisual, amb exemples de documentals per inspirar-nos, dues sessions de tres hores de rodatge i dues sessions d'una hora i mitja per al muntatge.
€ 500
Sessions extres de rodatge i muntatge
Aquestes sessions servirien per preparar millor el rodatge, per poder rodar més imatges recurs i per fer un acompanyament millor als muntadors.
€ 500
Necesidaes Infraestructura Mínimu Óptimu
Comissions
Comissions derivades de l'ús de la plataforma de micromecenatge i de les transaccions bancàries, així com per a l'ús de PayPal.
€ 74
Lloguer de la sala de projecció i pica-pica
La sala on poder fer una projecció oberta al film té un cost, així com un petit pica-pica.
€ 300
Necesidaes Material Mínimu Óptimu
Lloguer de l'equip de rodatge
Per a les dues sessions de rodatge, necessitaríem una càmera i un equip de so.
€ 300
Total € 974 € 2.074
Imprescindible
Adicional

Información xeneral

De ben segur que en algun moment has tingut l’oportunitat d’escoltar per part d’algun dels teus avis, els teus tiets, un veí o qualsevol altra persona gran, alguna història del seu passar. Potser recordes quedar-te adormit durant la migdiada sota l’escalfor de les paraules de la teva àvia explicant-te alguna batalleta de quan era jove. Les històries de la nostra gent gran ens ensenyen moltes lliçons de vida i ens entretenen, però sobretot ens permeten reviure el passat, imaginar-nos la vida de fa unes quantes dècades. En aquest projecte tindrem l’oportunitat de reviure i plasmar els moments més destacats de la vida ens ancians de Cerdanyola i deixar-ne constància.

En aquest projecte ens proposarem fer un documental on plasmarem la vida dels usuaris i usuàries de la Residencia Assistida, Centre de Dia i Casal de la Gent Gran de Cerdanyola del Vallès, centrant-nos especialment en la Guerra Civil i la postguerra. Ho farem amb l’ajuda de professionals del sector audiovisual, que ens faran un cop de mà creant els guions, durant el rodatge i en el muntatge final.

Per fer-ho, treballarem per equips durant la recollida de dades i després en grups d’experts, de manera que cadascú tindrà un rol per poder assolir un repte complex com és rodar un documental.

Finalment, es realitzaran dues projeccions, una oberta i una altra per a la comunitat de la residència. Tots ells podran valorar el resultat final. Tot i això, durant tot el procés, els professionals i el professorat de les matèries implicades (Àmbit lingüístic, Economia i Ciències Socials) aniran avaluant el treball, per tal de regular les tasques.

Características básicas y objetivos

 • Planificar, textualitzar i revisar textos de diferent tipologia i de formats diferents en un context real i significatiu (regles del joc, relat de vida, guions, cartes, cartells, invitacions, entrades, instàncies, etc.)
 • Crear un pla de finançament per al projecte.
 • Treballar en equip de manera cooperativa amb un objectiu comú.
 • Conèixer i utilitzar diferents aspectes del llenguatge audiovisual.
 • Emprar eines d’edició de vídeos.
 • Reviure a través de gent protagonista dels fets, moments de la història del país, com són la Guerra Civil i la Postguerra. Establir un lligam amb una generació que aparentment és llunyana.
 • Intercanviar oralment visions del món diferents i produir textos orals com les entrevistes a la gent gran
img-20180221-081528696.jpg img-20180223-wa0007.jpg

Motivación y a quién va dirigido el proyecto

El projecte en els seus inicis era més petit, com un aprenentatge-servei de convivència intergeneracional. La gent gran volia la companyia dels joves i tenia l'oportunitat de compartir la seva vida; i els adolescents aprenien dels ancians.

L'objectiu a l'inici havia de ser crear relats de vida dels usuaris i usuàries i fer una exposició per deixar-ne constància, evitant que aquest llegat de saviesa es perdés.

El propi alumnat va demanar fer créixer el projecte.

img-3860.jpg img-2979.jpg img-2978.jpg img-20180126-214112.jpg img-20180221-111115315.jpg img-2562.jpg

Esperiencia previa y equipu

Som un centre d'ESO públic que fa anys que treballa per projectes. Jo, com a professor, he desenvolupat diversos projectes en diversos instituts, però en aquest la clau està en que està autogestionat per l'alumnat i la iniciativa de fer el crowdfunding neix d'ells mateixos i elles mateixes.

20180223-115110.jpg

Compromisu social

Objetivos de Desarrollo Sostenible

 • Salud y bienestar

  Garantizar una vida sana y promover el bienestar para todos en todas las edades

 • Educación de calidad

  Garantizar una educación inclusiva, equitativa y de calidad y promover oportunidades de aprendizaje durante toda la vida para todos

 • Ciudades y comunidades sostenibles

  Lograr que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles